Intermittent fasting

Welkom bij onze zevende Fact Friday!

Deze vrijdag hebben we het over intermittent fasting. Sommigen van jullie weten hier misschien al van, maar pak alsnog je notitieboekje, pen en maak aantekeningen. Extra informatie kan nooit kwaad!

Zoals we allemaal weten komt de zomer er aan over een paar maanden. Immers, op het moment dat deze Fact Friday is geschreven. Dit is dus het perfecte moment om je hoofd naar beneden te doen, je sportkleding aan te trekken, goede muziek op te zetten en naar de sportschool te gaan om ervoor te zorgen dat je lichaam klaar is voor de zomer. Maar wat is naast consequent sporten en goed eten nog een goede manier om klaar te worden voor de zomer? Dat is wat we gaan bespreken in deze Fact Friday.  

Hoe werkt intermittent fasting?

Intermittent fasting is een bekende methode om overtollig vet te verliezen en tegelijkertijd je spiermassa te behouden, en als je het goed doet zelfs te vergroten. Intermittent fasting is een methode waarbij je slechts een bepaald aantal uren per dag calorieën binnenkrijgt. In de resterende uren mag geen enkele calorie worden geconsumeerd om het beste effect te krijgen. De meeste mensen doen een 8/16-split, wat betekent dat je maar 8 uur per dag calorieën binnenkrijgt en de rest van de 16 uur alleen water drinkt.  

Intermittent fasting werkt omdat je lichaam na ongeveer 12 uur vasten vrijwel alle calorieën uit je voedsel en vochtinname heeft verbruikt en begint met het verbruiken van overtollig lichaamsvet. Dus gedurende ongeveer 4 uur per dag eet je lichaam letterlijk zijn eigen vet op! Als je dit combineert met krachttraining of cardio ben je waarschijnlijk klaar voor de zomer voor je het weet. Wij van Gym Natural hebben hier goede ervaringen mee gehad. Je kunt ons altijd een bericht sturen als je meer wilt weten over deze ervaringen.   

Conclusie

We moeten wel toegeven dat de meningen over intermittent fasting verdeeld zijn. Sommige studies laten veelbelovende resultaten zien als het gaat om intermittent fasting terwijl aan de andere kant sommige studies suggereren dat het effect minimaal is. De conclusie die wij hieruit trekken is dat het van de persoon afhangt of intermittent fasting goed werkt of niet. Maar goed, waarom zou je het niet uitproberen?

Tot slot, het spreekt voor zich, maar dit is absoluut geen dieetadvies. Doe altijd je eigen onderzoek en raadpleeg je arts voordat je begint met een dieet, vasten of andere aanpassingen wilt doen binnen je eigen voeding.