Chili con carne

Chili con carne

Welkom bij deze Snack Sunday!

Wat staat er vandaag op het menu? Een pittige Chili con Carne. Dit gerecht zit vol eiwitten, is makkelijk te maken en ook nog een erg lekker. Ben je gek op pittig eten? Dan is dit het gerecht voor jou.

Benodigdheden (4 porties)

  • 500g Gehakt
  • 1 Ui
  • Olijfolie
  • 1 Groene paprika
  • 1 Jalapeño peper
  • 1 Teentje knoflook
  • 2 Eetlepels Tomatenpuree
  • 450ml Water
  • 400gr Tomaten uit blik
  • 2 Theelepels Chilipoeder


    Voedingswaarde (1 portie)

    • 383 Kcal
    • 24g Eiwit
    • 27g Vet
    • 8g Koolhydraten
    • 3g Vezels


      Bereidingswijze

      1. Snijd de ui en paprika in kleine stukjes
      2. Pak een grote pan, doe er wat olijfolie in en verhit deze
      3. Doe het rundvlees, de ui en de paprika in de pan en bak gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat je regelmatig roert
      4. Giet het overtollige vet af uit de pan
      5. Snijd de Jalapeño in stukjes en verwijder de zaadjes. Snijd ook de knoflook in kleine stukjes
      6. Voeg vervolgens de Jalapeño, knoflook, tomatenpuree, tomaten uit blik, water en kruiden toe aan de pan
      7. Breng het aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen tot de saus dikker wordt
      8. Verdeel de Chili con Carne over 4 borden en serveer direct

        EET SMAKELIJK!